PESANAN TUAN BLOG =)

assalamua'laikum...
kepada sesiapa yang melawat blog saya..
tolong jangan ambil gambar-gambar dalam blog ni tanpa izin saya ya..
mohon sangat..kalau nak guna sila inbox saya di facebook..
terima kasih.. =)

Jumaat, 4 Januari 2013

flying to kedahhh


assalamua'laikum =)
salam untuk 2013 kalendar masihii

hyeppp.....cehhh tajuk entri..flying to kedahhh....
haissshh toksah pcaye...tak ada flyingnya pon...naik kereta jew...
okayy...
kali ni destinasi jalan2 hujung tahun 2012..kami semua berjaya menjelajah 3 buah negeri utara Malaysia..
jyeaahhh!!!cuti2 Malaysia lah katanya... "katanya" lah kan...
Alhamdulillah perjalanan kami semua berjalan lancar...
3 buah negeri tu ialah pulau pinang,kedah dan perlis...
disebabkan cuti2 Malaysia ni jugaklah saya terpaksa dan dipaksa untuk tak pergi kelas hari jumaat iaiutu kelas personality development ...
hahahahha tak kesahlah terpaksa ke dipaksa ke yang pastinya saya kena ikut jugak..
kalau tak nanti terpaksalah saya duduk rumah sorang2 untuk masa seminggu..
 berikut aktiviti yang kami lakukan ;)



so that's it...we're finally arrived to Kedah



ni cousin saya...nama dia Adiatul Afiqa..sebaya adik saya 16 tahun..tapi kalau 2013 ni 17 tahun la umurnya...


HOMESTAY KAMI =)


TAHU TAK NI?NI LAH PESEMBOR


SARAPAN PAGI DI PEKAN RABU ALOR SETAR

TUNGGU GILIRAN NAK NAIK FERRY...TAPI TAK JADI PON  =(

TAK JADI NAIK FERRY..SO NAIK LAH JAMBATAN PULAU PINANG.

DAH PENAT DUDUK DALAM KERETA..BUSU BELANJA AISKRIM NI..... THANKS BUSU ;)


RAMAI TAK ORANG? HAAA NI SEMUA PASAL MEE UDANG....
HUISHHH RAMAI BETUL...WAKTU2 MAGRIB MACAM NI PONN RAMAI ORANG LAGII

NI LA MEE UDANG SAYA...
BOLEH TAHAN LAH SEBAB SAYA MEMANG SUKA MAKAN UDANG.. :)



SEKIAN ;)

Isnin, 3 Disember 2012

apa saya buat cuti sem nii????

ASSALAMUA'LAIKUM...

Hehehhehehe....(ehh apa kena budak ni tiba hehehhe) =,=
sempena petang yang hujan dan sejuk ni...
daripada tidur ptg2
lebih baik saya menarikan jari-jemari diatas laptop TERCINTA niiii....
pstttt...orang tua2 ckap tidur petang2 tak elok...
katanya boleh jadi GILA....
ouhhhh....NAUZUBILLAH...
mtk2 dijauhkannn.....amboi pnjang mukadimahnya ekkk....

jom kita mula cecita..ngeeee =)

okayyyyy apa saya buat yeerrrr cuti ni....

okay mngu pertama sampai rumah hari khamis....
duduk jew kat rumah sampaila hari SABTU...
hahahahaha...AKHIRNYA tiba saat yg dinantikan
HANG OUT dengan KAWAN2 TERCINTA....<3
sekian lama tak jumpa...akhirnya...

dengan menaiki kereta yang dipandu oleh cik FATHIN NAJWA (ajue)
disebelahnya ditemani oleh ILI NABILA(ily)
dan saya dan NURUL SHAHIRAH(shira) duduk kat tempat belakang...

AKHIRNYA SELAMAT TIBA...LOKASINYA SHHHHH RAHSIA...TEKA SENDIRI...
(ehh bdk ni ajak men teka-teka pulak)

so bila sampai jewww ktorg mncari ini dulu....jeng..jengg....



okay...makan kat chicken rice shopp...
hahahaha makanan saya healthy meal...healthy laahhh sgtkannnn.....
hahahahha

dok buat ap tu kak zura oiiii...
dok makan la ni dik oiii...


ni kawan2 yang sedang menjamu selera...(org tnga makan dy heboh amek gambar)
maaf ye kwan2...



sementara menunggu waktu cerita twilight di 'play' kan di pawagam(hahahaha pawagam lagi)
kitaorg pon singgah2 la tinjau kedai daiso..brgan jepun tuu...
haaa comelnya barang2 kat kedai niiiii >.<



comelkan stokin tuuuuuuu





    hehehehe..inilah ILI NABILA.... kenyit mata sikit ;)




okay kita org tengok cerita ni...
best2...huuuuuu tapiiiiii cerita ni dlm bentuk film dah tak ada lepas 'breaking dawn part 2'
so siapa yang nak tahu tentang sambungan cerita ni..kena baca novel dia la..
'SAYA' nak baca novel??hmmm mmg susah nak nampakla...
kadang-kadang bila dah terlampau boring baru layan..
sbb saya tahu lau saya dah minat mmg melekat jew kat situ..tak nak buat keja lain dah..
so cerita ni 5stars heeee...
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
lepas ni dah tak ada sambungan lagii..
tapi tak apa lah....

Lepas selesai tgk wyg...
g la melawat kedai buku POPULAR..
hooo...apesal muka camtu tuuu??
takde motif langsung =,=
hahahha


org tgk buku..dy dok tgk ni pulak...
hahahhaha tengok jew...bkn beli ponnn...
stkat ni tak pernah lagi benda2 ni


OKAY 1.12.2012

SAYA PERGI KE JOHOR PULAK
pergi rumah sedara kahwin sebenarnya
tapi sebelum balik sempat lagi singgah kat pekan Ayer Hitam.

banyak jual anak patung kat sini...
siapa yang minat bear2 comel..
mmg tempat ni sesuai utk korang ;)

ada keropok2...kerepek2..

heeee...makcik2..mak2..msti suka brg2 hiasan rumah camnikan...
okay..byk barang kraftangan kat sini jgk

haaaa COMELnya.....
tapi mengapa engkau digantung sebegituuu...
aicehhh bear ni bkn hidup pon kak oiii...
okay bear besar camni boleh dapat RM39.00
okay lau tanya saya..
saya memang tak ada koleksi2 si comel ni...


okay akhir skali gambar budak baru blik kenduri org kahwin...
hehehehhe...doakan saya sentiasa sihat walafiat ye...
terima kasih

JAZAKALLAHHU KHAIRAN =)



Ahad, 2 Disember 2012

BLOGGER PILIHAN SAYA

Assalamua'laikum....

Alhamdulillah...saya masih ada disini untuk menaip perkara yang berlegar-legar
difikiran saya ni...
huhuhuhuhu so...hari ni nak bagi taw blogger2 pilihan saya...
buat masa ni 100% blogger yg sy suka ni...
blogger wanita..
yg abg2 blogger kat luar sana tu saya tak sempat lagi nak mencari blogger yg saya minati..
hehehehehe jeng2...
(OKAY SAYA TAK LETAK GAMBAR DYORG SBB TAKDE KEBENARAN)



OKAYYY kita mulakan dengan pilihan PERTAMA saya

IRINE NADIA MARCELLO

tekan nama tu check it out her blog okay ;)
OKAYY TENTANG AKAK NI..
saya mula kenal dy melalui busu saya...
busu kata cuba baca...
best...
saya pon baca laa...
wahhh...bestny jd dy...
akk ni bertunang pada umur 19 tahun dah berkahwin pada tahun ni 2012..(umur dy 20 tahun)
so beza umur ktorg 2 tahun jew....(20-18=2)
how sweet she is...
she have a good husband
she is still a student...
hmmm...nak tahu pasal dy??
tryla discover her blog...
psstt...hahahaha dy org masjid tanah laaa...(aicehhh nak bgtaw org kg dy leteww)
LUPAKAN EA...


OKAYYYY BLOG KEDUA

SKEMA ITU HOT

jengg....jengg....
saya suka tgk dy..
how pretty she is....
KURNIAAN ALLAH... =)
okay blog akk ni byk cerita pasal kecantikan...
so mmg fitrah manusia la kan... suka tengok yang cantikk..
heeeeee....okay akk ni byk tips tntg kcantikan...
awk3 boleh check jgk....

OKAYYY BLOG KETIGA

MARIA ELENA

okayyy akk ni besttt jgkkk...
saya mula tgk dy dalam rncangan ENTRI JAMEELA
okayy...so sy pon check it out blog dy...
okay...
some interesting thing that i can learn...
hmmm....saya pon baru lg bce akk ni punya blog..
saya harap nt entri2 dy akan mnarik minat saya lagi =)
PEACE YOOO

OKAYY BLOG KEEMPAT

FATIN LIYANA

hehehehe...saya tahu mesti ramai gadis-gadis kat luar sana tu kenal akk ni..
okayy seorg yg bkal mnjadi doctor...
entri dy byk cite psal travelling...
hehehhe bestkan jd dy..
boleh pusing2..naik kapal tebang g travel...
saya tak pernah naik kapal terbang lg (okay ckp flight je ea)
sy harap satu hari nt saya akan naik jgk
Inn sha Allah =)

okay sekarang dah pukul 11.48pm saya dah mengantuk...
saya nak pergi merehatkan mata dulu..

SYUKRAN =)









Jumaat, 30 November 2012

hey..kuala selangor i'm coming.....


ASSALAMUA'LAIKUM.....
HEHEHHEHE SO HARI NI CITE PASAL APA EA....
OKAY CUTI STUDY WEEK YG LEPAS SY G KUALA SELANGOR UNTUK G JLN2 CARI MKN GAN FAMILY....
HAHAHAHHA..
NAMPAK TAK PERMAINAN DY...ORG STUDY WEEK STUDY..DY G JALAN2 PULAK...
HEEEEEE....NAK WAT CMNEE.....
SBENARNY G UMAH M.LONG DLU UNTUK AMEK KETE ANTIK P.LANG YG BRU BLI TUUUU.....

HERE...I'M IN THE CAR
MERCEDES TAHUN 1984..


SO THAT DAY...
KITAORG RANCANG NK RESTORAN SELERA RIMBA KAT KUALA SELANGOR TU...
NAK MKN DAGING LANDAK...
HAAA..PENAH MKN TAK?
SAYA PERNAH MKAN SEKALI JEW....
BOLEH TAHAN LAA DGING DY MANIS2 GITUUU....
TAPI DALAM PERJALANAN G SITU...
HMMM...KAWASAN TU BANJIR..KENDERAAN TAK BOLEH MASUK....
SOOO.....KITORG KNE PTAH BLIK CARI DESTINASI MAKAN TEMPAT LAIN...


SO NEXT DESTINATION IS KLANG...

TAPI SEBELUM TU KITORG SINGGAH KAT CENDOL BAKAR...

JENG..JENG...SIAP ADA DRIVE THRU LAGI.....
HEEEEEEEEEEEEEEE....


MMMM...CENDOL DY..HMMM OKAYLA...SY TAK MINAT CENDOL PON SEBENARNYA...HUHUHUHU


                                     AKHIRNYA KAMI TIBA DI DESTINASI KAMI


AROMA IKAN BAKAR....

sekian......jeng...jeng..jeng..
sbnrny byk lg..tapi dah maleh nk taip =,=
huhuhuhuhu

Khamis, 8 November 2012

jalan2 kat sekitar kl



Assalamua'laikum... =DDDD
hahahahhaha okay....
skang ni masih ade kat kl...
seriously ckp mmg xtaw jln2 kat kl ni...
okay sbenarny g kl sbb nk g jmpe adikk..
slalu sgt ajak keluar tp tak pergi pon gan dy....
so this is my lil sis

okay mke saya yg sgt kuyu...dan tidak berbedak ni...
haaaa okay pic ni mmg nmpak comottt
tdung xbetullll... =,=

thanks to this brooo...
teman sy smpai kl sentral...
hahahahha tapi sy tersesat jugak :pppppp


okayy...jmpe akk comel/kwn baru..
time ni ktowg kat surau Midvalley...
okay dy comel...sy comot disitu...
dy sgt baik dan peramah..nice to meet her >,<


okay....
first time for this year...
saya tgk wyg...
mmmm cite ni okay la....

                                                          

model mne pulak nii?
okay mke cam mkcik kan?? =,= hahahhaa
okay ni dah nak blik dah...
PENAT.......

okay the end...
thanks =)
wassalam.....



Rabu, 7 November 2012

pergi pantai politeknik

hari selasa pada 6.11.2012 ktowg wat jmuan akhir thun kat pntai politeknik
wahhhh pglman baru disini...
maklumla jarang g pntai hohohohoho.....
bkn xnk pergi x bkesempatan nak pergi...
kelas ktowg majoritinya prempuan tawwww.....
98% prmpuan...lelaki 3 org jew...
hahahahahha comelll x...maklumla course ktowg ni coursee dsk..
DSK apeeee tuuuuu??? >.<
diploma sains kesetiausahaan laaaa....
 heeeeee nampak x kat situ...
tp lelaki amek pon okay apppp??
same jew blja jgkkkk.....
cume sem2 nt kne melaram skittla.....tapi lelaki xyahla melaram...
kne nmpak segak jelaaaaa....haaaaa nmpak x...
ehhhh nk cte psal dsk pulakkkkk....
ni haaaaa pic ktowg g pntai poli.....

mane satu sy..ceeee carii

3best friend =) saya,nadia dan aliah...ehhh kecik mane?kecik kat bwh pic ni

haaaa yg bju purple tu kecik..tula roomate sy....
nme dy mira
kawan <3 <3

here's the girl!!!! syahira,nadia,me and aliah...
okay wktu ni tawfiq pecah kan belon...
tu mke camtu...tp mkwe kanan gan kiri tu still okay lgg




with syahirah....cntik dan tinggi kan...>.<

okay....ni aliah...kalau dah kenal dy mesti best...

hahahahaha...ap yg dibuat tu...say thanks to nadia for this pic ;)



yeay!!aktiviti wktu ni...
men cmpak2 kwn ke laut...okay nsib bek sy xkena

happy together....
hampir tmat sem1...
sem2,sem3,sem4,sem5,sem6...
don't worry it still have 5 sem left
the first but not last....
aicehhhh...hahahaa cam nk nek lagi jew bunyi ny...
hahahahha syokkk!!!

THANKS....

Sabtu, 21 Julai 2012

kehidupan baru di politeknik!!!!



PERMULAAN DI POLITEKNIK PORT DICKSON....WITH NEW FRIEND!!!


WITH GADIS2 CANTIK




me and mirae..heheehhehe=)

sgan ni bgmbar gan org cntikk ;)))

okay!!kami satu kelas,satu blok,satu blik...untung x??hahahaha

mase 1M4U...da xtaw nak buat ap lg sbnrny

nampak tinggi dan gemuk kan...huhuhuhu

tgegeh bak kate nak nadia

dengan classmate yg boring apbila mnunngu lecturer



pasar malam ohh psar malam...msih xpuas aty gan abg yg bg duit koyak tuhhh!!!!
DARI KIRI NADIA,SAYA DAN AMIRA =)))